Naslovna strana English|
Kompanija  |  Vesti - Publikacije   |  Kancelarije  |  Konferencije  |  Bilten  |  Zaposlenje
 
Usluge
Usluge kreditnog rizika
Marketing rešenja
Kadrovska rešenja
Naplata potraživanja
Pregled
Naplata potraživanja
Partneri
Kvalitetni sistem menadžmenta
Udruženja kompanija za upravljanje potraživanjima
Kontakt Centar
Naplata potraživanja
Štampaj    Preporuči stranicu

Cycle Credit svojim dugogodišnjim iskustvom u oblasti planiranja, finansijske analize i naplate potraživanja, u mogućnosti je da i Vašoj kompaniji ponudi usluge naplate potraživanja uz posredovanje trećeg lica (outsourcing collection). Cycle Credit preduzima sve mere u cilju obaveštavanja Vaših klijenata (pravnih i fizičkih lica) o neizmirenim obavezama prema Vašoj kompaniji, kao i pregovore o načinu otplate zaduženja.

Ova usluga se može primenjivati na bilo koju vrstu zakašnjenja i uvek, u skladu sa Vašom unapred određenom poslovnom politikom, zahtevima i instrukcijama. Na taj način, u mogućnosti smo da Vam obezbedimo konkretne rezultate u vidu povećanja naplate i smanjenja troškova, a da pritom ne narušavamo Vaš poslovni ugled.

1. Early Collection (rana naplata potraživanja starosti do 179 dana)

Rana naplata podrazumeva prvu i najvažniju fazu naplate. Uspešnost naplate kod spornih potraživanja do 30 dana starosti je od 80-90% (u zavisnosti od klijenta i proizvoda). Sama procedura rane naplate podrazumeva: telefonsko pozivanje klijenata, proveru podataka, po potrebi dodatnu pretragu (SKIPTRACING), pismeno obaveštenje, slanje SMS poruka, pregovore i pronalaženje najboljeg rešenja, koje je u zajedničkom interesu Vas i Vašeg klijenta.

2. Late Collection (naplata potraživanja starijih od 180 dana)

Druga faza naplate zahteva je prilagođavanje svakom pojedinačnom dužniku zbog specifičnosti faze kašnjenja u kojoj se nalaze potraživanja. Ovi klijenti su u velikom kašnjenju, većinom u teškoj finansijskoj situaciji koja je onemogućila ispunjenje obaveza (gubitak ili promena posla, porodični problemi, itd). Dužnici imaju smanjene mogućnosti pronalaženja konkretnog rešenja problema (nemogućnost pozajmice kod drugih banaka), u većini slučajeva su raskinuti ugovori i nalaze se pred postupkom utuženja. Sama procedura takođe podrazumeva telefonski kontakt, proveru podataka, SMS poruke, pismeno obaveštenje, prvo (blaže) i drugo (oštrije) pismo opomene, dodatnu pretragu, kao i sastajanje sa dužnicima uživo (po potrebi). Klijentima se predočavaju posledice i nudi konkretno rešenje u vidu vansudskog poravnanja. Psihološki efekat kontaktiranja od strane trećeg lica dovodi do uveravanja dužnika da je banka počela da preduzima dalje mere u cilju naplate svojih zaostalih potraživanja, te da je sledeći neminovan korak utuženje.

3. Field Visits (posete dužnicima na terenu)

Kompanija zakazuje sastanke sa dužnicima u svojim prostorijama (po potrebi uz prisustvo pravnika, advokata) kao i posete klijentima na terenu (zakazani sastanci na adresi dužnika, uručenje opomene) uvek u skladu sa Vašom poslovnom politikom i željama.

4. Pre-legal Collection (pred-pravni postupak)

“Prelegal” procedura podrazumeva slanje POSLEDNJE OPOMENE PRED UTUŽENJE potpisane od strane advokata. Osim što predstavlja poslednji pokušaj naplate vansudskim poravnanjem, ova usluga je značajna zbog potvrde podataka koji se kasnije koriste u postupku utuženja. Kompanija Cycle Credit sarađuje sa advokatskom kancelarijom Naumović & Ivošević (www.nsi.co.rs) sa sedištem u Beogradu. Advokatska kancelarija Naumović & Ivošević ima višegodišnje iskustvo u radu sa finansijskim i osiguravajućim institucijama, preduzećima i međunarodnim korporacijama.

5. Skiptracing (dodatna pretraga)

Cycle Credit u svom sastavu ima poseban sektor za usluge dodatne pretrage, odnosno lociranje dužnika kojima se gubi trag i sa kojima ne uspevate da uspostavite kontakt. Naš tim za skiptracing ima svoje metode pribavljanja novih informacija (interna baza, telefonske službe, internet i novi mediji, usmeni izvori, birački spiskovi). Izveštaje sa novim informacijama (telefonima i adresama) uz prethodnu proveru i potvrdu, u obavezi smo da Vam dostavimo po dogovoru.

Pretraži

Cycle Credit Srbija vam nudi visoko kvalitetne usluge u upravljanju i realizaciju naplate Vaših potrazivanja.

ICAP SRBIJA
Kneginje Zorke 25, 11000 Beograd
Tel: +381 11 3219423
Fax: +381 11 3188033
Email: icap@icap.rs
Url: www.icap.rs
 
Brošure  |  Mapa sajta   |  Politika privatnosti
Dizajn i razvoj EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved